4:e workshopen i Torslanda med avslutning och utvärdering.

Denna soliga och kyliga lördag var det så dags för sista workshop och premiär för hela 6 kortfilmer som deltagarna hade lagt ned själ och hjärta i.

Bakom neddragna – mörkläggningsgardiner? – i hembygdsgården visades filmer om bl.a.; vad som hände i Torslanda på dagen för snart 79 år sedan, vad som uppdagades i Tumledalen 1974, vad som ryms i gården Lottkärrs historiebok och vad som låter sig fångas med Ipad och film i Torslanda i vår samtid. Vi fick även se mikrofilmen om Sivs bästa minne från 60-talets Torslanda och Torsten överraskade oss alla med en teaser av sin senaste blockbuster “Welcome to Jurassic Park”.

Vi hade besök av Jessica Bergström från Västarvet som var mäkta imponerad över resultatet och överöste alla med beröm. Kanske några av historierna även kan platsa på Prismavg.se.
Kursledarna Ingrid och Erik var förstås både glada över hur mycket alla ändå har lärt sig på bara fyra gånger och att det blivit så fina filmer av det.

Utvärdering på gång…Vad tyckte vi egentligen om det här?

I utvärderingen, som genomfördes både med papper och penna och muntligt, verkade det också som att alla upplevde att det lärt mycket och att övningarna var nyttiga och gav bra grund att stå på. Och alla skulle fortsätta göra film! Hejja!

Filmerna kommer att publiceras på Youtube så fort alla godkänt detta och så blir det en Filmvisning i hembygdsgården till hösten – kanske i samband med Konstrundan. Filmerna visas också i november i Uddevalla på Bohusläns museum. Stay tuned!