Bevinga berättelsen

Vingen
Vingen Kulturhus, Torslanda

annonsbb_vingena372dpi

Projektupplägg 2016-2017 

 

 

 

 

 

Ett förprojekt under namnet Bevinga berättelsen genomfördes i Torslanda hösten 2016  i regi av Vingens Kulturhus där Vingen samarbetar med Björlanda – Torslanda hembygdsförening, Torslanda bibliotek samt planerade för ett samarbete med Kulturskolan.

Bevinga berättelser

Bevinga berättelsen inleddes den 9 oktober med en inspirationsdag/ temadag som hölls i biosalen Måsen i Kulturhuset Vingen. Läs mer

Affisch Temadag

img_9475
Artikel i Torslandatidningen

Inspirationsdagen följdes upp med en utvärdering i planeringsgruppen och en Affischutställning om projektet utanför Biblioteket under oktober och november med information och allmän inbjudan att anmäla sitt intresse för att delta i projektet till Vingen.

img_9558
Affischutställning utanför Biblioteket
gamlavagenyt
Film om Gamla vägen i Torslanda

Urban Jansson ordf. i Björlanda – Torslanda hembygdsförening gjorde inspirerad av Temadagen en egen film om Gamla vägen i Torslanda som fick stor uppmärksamhet i sociala medier och uppskattning från många Torslandabor. Han har också fortsatt med film om Torslanda flygplats.

Pia Magnusson har skrivit två artiklar i Torslandatidningen om projektet.
Läs mer här: Artikel 1 och Artikel 2

Vingen Kulturhus sökte men fick inte projektmedel för en fortsättning på projektet under 2017 och Bevinga berättelsen gjorde därför ett uppehåll. Vingen och Björlanda-Torslanda hembygdsföreningen ingår nu i Hembygd 2.0 som pilotprojekt och Bevinga berättelsen återupptas under 2018. Bl.a. har medlemmar ur hembygdsföreningen deltagit i en mikrofilmworkshop för att prova på att arbeta med arkivbilder i Imovie. Läs mer

Björlanda Torslanda workshop
Mikrofilmworkshop i bygdegården.

Länkar till mer information om Bevinga berättelsen:

Facebook
Facebook event
Instagram
Vingens sida om projektet
Programsida
Program som pdf
Artikel i Torslandatidningen innan
Artikel i Torslandatidningen efteråt: