Prisma

Projekt Hembygd 2.0 – hitta berättelsen samarbetar med Prisma Västra Götaland som är en digital arena och mötesplats för vårt industriella kulturarv och samhällsutveckling från 1850 fram till idag. På Prisma kan man se bilder, ta del av berättelser och upptäcka spännande industrihistoriska platser och historia. Prisma välkomnar alla att delta i berättandet och bidra med eget innehåll.

Den digitala plattformen Prismavg.se är ytterligare en möjlighet att publicera filmer och berättelser från projektet – här kan de också stärkas genom en kompletterande artikel och få ett vidare sammanhang.
Se exempel 1    och     exempel 2

I samarbete med Prisma kommer projekt Hembygd 2.0 även kunna erbjuda filmworkshopar för att inspirera eller lära ut hur man kan arbeta med digitalt berättande och kulturarv och göra fler kompetenta att bidra med berättelser i form av rörliga bilder.

 Gå en kurs?

Har du deltagit i projektet under 2016-2019? Då är du välkommen på kurs i hur du publicerar din film på Prismas plattform. Du kommer under kursen att få en introduktion till Prisma VG och lära dig hur du gör för att publicera din film på prismavg.se
Lokal
: Studio Västsvensk Konservering, Gamlestadsvägen 2-4 B2, Göteborg
Tid: TBA

Anmäl intresse till jessica.bergstrom@vgregion.se

/Jessica Bergström, Utvecklare
Enheten för utveckling och processtöd/Västarvet
0724-51 58 85
www.vastarvet.se

För fler kurserbjudanden – se under Prisma aktiviteter

eller kontakta Jessica Bergström på info@prismavg.se för mer information.