Prisma

Projekt Hembygd 2.0 – hitta berättelsen samarbetar med Prisma Västra Götaland som är en digital arena och mötesplats för vårt industriella kulturarv och samhällsutveckling från 1850 fram till idag. På Prisma kan man se bilder, ta del av berättelser och upptäcka spännande industrihistoriska platser och historia. Prisma välkomnar alla att delta i berättandet och bidra med eget innehåll.

Den digitala plattformen Prismavg.se är ytterligare en möjlighet att publicera filmer och berättelser från projektet – här kan de också stärkas genom en kompletterande artikel och få ett vidare sammanhang. Här är två filmer från pilotprojekten lagts upp på Prismavg. Klicka på bilderna för att se hur det kan se ut.

I samarbete med Prisma kommer projekt Hembygd 2.0 även kunna erbjuda filmworkshopar för att inspirera eller lära ut hur man kan arbeta med digitalt berättande och kulturarv och göra fler kompetenta att bidra med berättelser i form av rörliga bilder.

Gå en kurs?

Har du deltagit i projektet under 2016-2019? Då är du välkommen på kurs i hur du publicerar din film på Prismas plattform. Du kommer under kursen att få en introduktion till prismavg.se.

Notera att: På grund av Corona är alla deras fysiska utbildningar framskjutna på obestämd tid. Under våren och sommaren erbjuder de istället stöd individuellt eller i mindre grupper på distans samt utbildningar på webben.

Anmäl intresse till jessica.bergstrom@vgregion.se

Jessica Bergström, Utvecklare
Enheten för utveckling och processtöd/Västarvet
0724-51 58 85
www.vastarvet.se

För fler kurserbjudanden – se under Prisma aktiviteter