Filmworkshopar

Kommande workshopar

Kom igång med film, kulturarv och generationsmöten

Genom projekt Hembygd 2.0 – hitta berättelsen kan Bohusläns hembygdsförbund erbjuda filmworkshops för intresserade föreningar, bibliotek, skolor, kulturhus m.fl. För hembygdsföreningar och arkiv som del av det pågående projektet eller i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och för skolor och kulturskolor genom Skapande skola/Kulturkatalogen.

Ta kontakt med projektledare Ingrid Lindberg 0703 09 37 99 för mer info eller bokning.

Våra workshopar

Mikrofilm – koka soppa på en bild

En workshop som lär ut en enkel teknik för att få fram och berätta en bilds inneboende historia och grunderna för hur man kan arbeta med stillbilder i iMovie . Vi utgår från arkivbilder och personligt berättande och skapar en liten film på en kväll. Förutsätter Iphone eller Ipad med nedladdad iMovie app. (Heldag eller min 4 timmar.)

Filmgympa

Filmgympan passar för alla som är lite rädda för att använda tekniken. Vi leker och lär oss filmteknik och bildspråk med mobilkameror och surfplattor. En workshop som definitivt hjälper er över alla spärrar och där vi hinner göra en eller flera filmer på en kväll (3 -4 timmar).

Projekt kick-off

Vill ni prova på ett lite längre projekt liknande Samhället berättar 2.0 som man genomfört Hamburgsund? – Då kan vi skräddarsy workshops med olika verktyg för att komma igång samt erbjuda vägledning under projekttiden.

Ta kontakt med projektledare Ingrid Lindberg
il@telia.com  tlf: 0703 09 37 99 för mer info eller bokning.