5:e workshopen & avslutning i Hamburgsund

Näst sist på banan men först i mål blev idag Hamburgsundsgruppen. Vi har kört med 3 timmars workshop och därför mötts 5 gånger istället för planenliga fyra. Eftersom vårljuset är så viktigt för oss nord-bohusläningar beslutade vi förra gången att göra processen kort och inte dra ut på det längre. Vilket medförde att det blev lite tidspress att få ihop till kortdokumentären. Men flera hade ändå givit sig ut i verkligheten, jobbat med intervju och live-action/dramatisering.

En sista hand vid filmerna innan filmvisning.

Hedvig och Ingela hade fått Stellan att berätta om Saltskärs kärring och hennes mystiska förehavande i ett fint reportage. Marita tog oss med till Sven i Båtverkstan, som kunde berätta om Lotsbåten Slör och vi fick följa med Fastighetsmäklaren Christer på märkligt och lite kusligt kvällspass. Britt hade till slut fått ihop släkthistorien runt ett enda fotografi – men ett vältummat sådant. Vi saknade Jan-Åke som låg hemma sjuk – med nya Ipaden…Vi gissar han filade på sin ubåtshistoria…

Efteråt utvärderades kursen och alla verkade eniga om att de lärt sig mycket om film på kort tid och – något som gladde en kursledare: att de alla hade blivit inspirerade att fortsätta med film och berättande.

Vi beslutade också att visa filmerna vid vårens sista Öppet Hus i bildarkivet den 23 maj.