FINI-rans 29 nov

finirans

Tisdagen 29 november avslutades  Kulturmöten utan gränser -ett 3-årigt forsknings- och verksamhetsarbete med finansiellt stöd av Statens Kulturråd på biografen Draken i form av en FINI-rans i tre akter. Det var en mycket givande och fint utformad konferens fylld av inspirerande inslag på temat generationsgränser och hur vi kan kan övervinna dem med kultur och skapande som hjälpmedel. Kultur har ingen ålder var också en av skrifterna som delades ut under dagen tillsammans med forskningsrapporten Kulturmöten utan gränser – modeller för att skapa kvalitet i äldres vardag.

Vi (Ingrid Lindberg och Marika Russberg) hade fått möjligheten att medverka under dagen med en presentation av projektet Hembygd 2.0 – hitta berättelsen som fick motta många positiva reaktioner från deltagarna. För oss och projektet betydde det mycket att få ta del av dagens innehåll , lyssna till intressanta projekt och möta andra aktörer inom fältet generationsmöten och film. Resultatet kan förhoppningsvis leda till flera samarbeten framöver.

Undertecknad drogs också med i en radiointervju för P4 tillsammans med  Jan Helgeson, Linda Sternö och projektledare för Kulturmöten utan gränser: Borghild Håkansson

p4intervju

Klicka här för allmän information om dagen.
Klicka här FINI-rans 29 nov för programmet.