5:e workshop och avslutning i Hjärtum

Först in – sisten ut – blev igår Hjärtums pilotgäng med vilka denna resa började redan första veckan i januari år. Och vilken resa!
Ett härligt, bråkigt, hjärtevarmt gäng med stora och spretande ambitioner som igår visade prov på en stark berättarvilja parad med ungdomlig förmåga att uttrycka sig med film.
Vi fick bl.a. ta del av de nu färdigredigerade filmerna om Karl-Erics minnen från kriget, Hur man tvättade förr, Askerödsgården genom tre sekel, barndomsinnen från Majorsgården och en kortdokumentär om den försvunna vägen och slussen – där man t.om hade anlitat drönarfotograf för att visualisera sin historia. Resultatet av att ha stötts och blötts med varandra och tillsammans kämpat med olika filmuppgifter under fyra tillfällen kunde nog ändå alla enas om – blivit över förväntan.
Ja vi tror kanske också det gav något till den lilla extra publik av inbjudna familjemedlemmar stora som mycket små. (Se alla filmerna här)

Efteråt fick vi stolta kursledare ta emot ris och ros och det kom många konstruktiva förslag på hur detta kan göras bättre. Det tackar vi för. Vi tackar också för Marias underbara fika och varma värdskap – utan hennes entusiasm för projektet hade detta inte blivit av. Tack!!

Utvärdering pågår …