4:e workshop + avslut på Öarna

En sprakande final blev det denna Söndag på Björkö tillsammans med – de flesta av deltagarna som visade upp sina mästerverk. Ingen överdrift ;-)!
Vi fick se två korta biografier, den ena om Gottfrid Persson – även kallad amerikanaren och om den skickligaste vadbindaren – på Hönö: Orvar Olausson. Från 1920-talet nådde oss en stark historia om en dramatisk fisketur och en bild av Björkö hamn under samma tidsperiod har nu fått en förklaring. Vi vilar inte heller längre i ovisshet vad gäller Björkös påskefyrs årliga tillkomst – eller varför Evert Taube klev i land på Skarviks holme.

Stillbilder ur filmerna: Orvar Olausson, Gottfrid Amerikanaren, Skarviks holme, Fiskebåten Maggie, Glad Påsk och Glad Midsommar…

Stolta och berörda kunde vi som handledare nu bara luta oss tillbaka och ta emot – och glädjas över att så mycket hänt på så kort tid. Gå gärna in och titta, lajka och dela filmerna: här.

Efteråt var det utvärdering till Rithas Fika de lux – och sedan fanns bara en sak kvar att göra: ställa upp för fotografering! Vad kunde väl passa bättre för vår skolavslutning än att rada upp oss framför gamla skolan.

i Björkö Filmakademi. ?